Codette Stories

Am început în iunie un proiect fain și anume – Codette Stories. Ce înseamnă asta? Codette Stories înseamnă o serie de evenimente menite să aducă în prim plan femei ce au povești de spus. Sub această „umbrelă” vrem să creăm oportunități prin care să prezentăm diferite aspecte din sfera IT, aspecte mai mult sau mai puțin cunoscute.

Pe 27 noiembrie am avut cea de-a doua poveste. Consider că prin acest eveniment am reușit să deschidem noi perspective de abordare a ideii de „freelancer”. Am avut alături de noi trei femei cu experiență pe această latură (experiențe diverse, bineînțeles). Discuțiile au fost de la a ști să îți planifici activitatea și de a înțelege cum să fii dependent/independent fiscal în partea de a lucra la proiecte pentru altcineva până la a trece de la freelancer la antreprenor.

Personal, am fost captivată de toate poveștile speakerilor noștri și mi-am trasat câteva idei principale pe care voi încerca să le pun în aplicare la momentul potrivit (la momentul pe care eu îl voi face potrivit).

Fiecare eveniment al seriei se încheie cu o parte de networking la care atât speakerii, cât și audiența sunt invitați la un pahar de vin și de discuții. La această ediție au fost alături de noi: Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica și partenerii noștri de la Tech Hub. Astfel, atmosfera a fost destinsă, ne-am cunoscut mai bine, ne-am împărtășit opiniile și am creat legături frumoase cu persoane pe care poate nu le cunoșteam înainte. Eu una, aștept cu nerăbdarea următorul capitol.. Despre ce credeți că va fi următoarea poveste?

O informație interesantă: audiența de la Codette Stories nu este 100% feminină, având alături de noi și fete și băieți de toate vârstele și din orice domeniu. Nu uitați că înscrierea este gratuită (însă avem locuri limitate).

Vrei să afli mai multe despre edițiile trecute? Iată câteva detalii:

„Women Entrepreneurs este primul capitol, scopul acestuia fiind atât acela de a încuraja fetele/femeile să ia în considerare și antreprenoriatul ca opțiune de dezvoltare profesională, cât și de a deschide noi perspective de abordare a ideii de „antreprenor”, mai precis „femeie antreprenor”.

„Women Freelancers este al doilea capitol al seriei, unde ne-am dorit să arătăm atât ceea ce înseamnă să fii freelancer și ce trebuie să știi din punct de vedere juridic înainte de a începe o astfel de carieră, cât și să încurajăm fetele/femeile să ia în considerare freelancing-ul ca opțiune de dezvoltare profesională.

Spoiler alert! În decembrie pregătim un nou eveniment din această serie, cu un format puțin special dezvoltat împreună cu o companie dragă nouă. Mai multe detalii în curând 😀

Spread the love